Min historie

Min historie

Hvis jeg skal til at tage sangtimer hos en sanglærer vil jeg altid gerne vide noget om denne lærer’s baggrund… så jeg har her forsøgt at skrive lidt om hvordan jeg blev sangerinde, hvilken “vej” jeg er gået og hvorfor. Jeg håber det kan være nyttigt for Jer der læser her…!

Jeg har spillet og sunget ret meget siden jeg var en lille pige men det var først da jeg jeg valgte at rejse til LA, USA for at studere sang på LA Music Academy, at det virkelig gik op for mig hvad det vil sige at studere musik og sang, rigtig intenst og virkelig ville det! I LA fik jeg chancen til at gå i dybden med sangteknik, bladsang, teori, ensembler, repetoire etc.

Jeg troede jeg havde studeret intenst her i Danmark før LA men det viste sig at være helt forkert!

I LA fik jeg undervisning af så professionelle lærere med et helt utroligt “drive”, at jeg ikke kunne gøre andet end at begynde at være disciplineret på en måde jeg aldrig havde været før… det var simpelthen så motiverende og inspirerende!

Vigtigst af alt lærte jeg at blive en “undersøger”, for at søge alt den viden og information jeg kunne, for derefter at kunne være i stand til at gøre denne viden til min egen, med min vinkel på det, kunstnerisk og teknisk. Jeg besluttede lige på stedet at min “mission” var at vide mest muligt om sangteknik og undervisnings metoder i en god kombination med at være sangerinde med egne projekter.

Dette ledte mig til at søge ind på Rotterdam Conservatory of Music i Holland. Jeg havde hørt om dette konservatorie og ville specifikt gerne studere der da jeg vidste det var muligt at studere sangteknik hos en operasanger og stadig have hovedfag som rytmisk sanger. Udover det var jeg tiltrukket af muligheden for at vælge og vrage i de mange fag det var tilbudt der, såsom Brasiliansk musik, Jazz, Pop, Indisk musik, Tango etc. Men mest af alt; jeg ville kunne studere med musikere fra mange dele af verdenen!

Jeg studerede der i 4 1/2 år og mødte min “musik partner”, Tzvetin Todorov der. Vi udgør nu duo’en Omaya (det betyder noget i retning af Lille Hemmelighed på Bulgarsk). Se evt. www.g-rex.com for mere info. Vi er netop udkommet med CD’en Novo. Den kan primært købes i Holland og Spanien etc. men vi satser på at få den i butikkerne her i DK.

Efter at være flyttet tilbage til København har jeg straks kastet mig over yderligere studier i Komplet Sangteknik, på Complete Vocal Institute ved Cathrine Sadolin. Jeg har været yderst kritisk ang. denne teknik men er nu 100% overbevist om hvor god den er og hvor godt den virker for rigtig mange sangere!

Dette betyder ikke at jeg har lagt al min viden fra andre lærere fra mig, det er ikke tilfældet. Jeg kan godt lide at samle det bedste fra alt. Dog bruger jeg primært Komplet Sangteknik i min undervisning.